Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Λούλα ... η καρδούλα ...!


Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Γερή καρδιά από την παιδική έως την ενήλικη ζωή” που οργανώθηκε (Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011, 6.30 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", Αίθουσα 6, Hellexpo - Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης)   από την Ε.Μ.Κ.Α.Ν. (Εταιρία Μελέτης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων) και την Α.Κ.Π.Α. (Ακαδημία Προσχολικής Αγωγής) που ήταν αφιερωμένη στην "Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς" (την οποία καθιέρωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, WHO στην δεκαετία του 1990 εξαιτίας της δραματικής αύξησης με τη μορφή της παγκόσμιας επιδημίας των καρδιαγγειακών νοσημάτων, δηλαδή των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών).

Για το 2011 η Ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, δηλαδή στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας μέσα από μικρές κοινωνικές ομάδες όπως είναι η οικογένεια, το σχολείο, ο χώρος δουλειάς κλπ.

Για αυτό το λόγο στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση  του παιδικού βιβλίου “Η Λούλα η Καρδούλα” των Τύμπα-Ψυρροπούλου Ελένης και Παγιαβλή Κλεοπάτρας σε εικονογράφηση Ψαρρά Γαβριήλ. Ο ενθουσιασμός των παρευρισκόμενων κορυφώθηκε με την παρουσίαση του παραμυθιού από παιδάκια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού "Μπίλλειος Στέγη" του Δήμου Καλαμαριάς με τη συνοδεία μουσικής και την ταυτόχρονη προβολή βιωματικού διαδραστικού βίντεο. 


"Η Λούλα η καρδούλα" είναι ένα ... παραμύθι που δεν είναι και ... τόσο παραμύθι...! Ένα παραμύθι βασισμένο στη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος που με λίγα λόγια και σπουδαίες εικόνες σε ταξιδεύει στο σώμα ώστε όλοι να γνωρίσουμε το πως δουλεύουν όλα τα όργανα και να μάθουμε να τα προστατεύουμε...! Και κυρίως να μάθουμε να προστατεύουμε την καρδιά μας αποφεύγοντας τις παγίδες που καθημερινά παραμονεύουν μέσα από τη διατροφή και τις συνήθειές μας. 

Ένα βιβλίο για παιδιά 4-10 ετών, για φοιτητές και παιδαγωγούς, για γονείς! Ένα εξαιρετικό δώρο, μια ωραία ιδέα!

Μια θαυμάσια δουλειά από τις συγγραφείς και τον εικονογράφο!

Τελικά στο λίγο ...., χωρούν πολλά ...! Ένα εξαιρετικό βιβλίο, μια θαυμάσια ιδέα για όλους μας, ένα ... δώρο!

Σημείωση: Το βιβλίο (Εκδόσεις CopyCity) είναι καταχωρημένο στο ΕΚΕΒΙ (www.biblionet.gr) και διατίθεται μέσω επικοινωνίας με τις συγγραφείς (6945-655639) ή μέσω των βιβλιοπωλείων, ηλεκτρονικών ή μη.