Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης "Μια ημέρα χωρίς αλάτι...!"Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2011 στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση προς τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, σχετικά με τη χρήση και τις ιδιότητες του αλατιού και τη βαρύτητά του στην καθημερινότητά μας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Τα παιδιά έγραψαν πάνω σε χαρτόνια με αλάτι, με μυρωδικά και μπαχαρικά και κατανόησαν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δεν κάνει καλό. Μικροί και μεγάλοι, αφου πήραν έντυπα με συνταγές μαγειρικής χωρίς αλάτι, απόλαυσαν πίτσες και ροφήματα – σούπες χωρίς αλάτι με γεύσεις μπαχαρικών και μυρωδικών. Στους μεγάλους μετρήθηκε η αρτηριακή πίεση και δόθηκαν ανάλογες οδηγίες. Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν στον κυλιόμενο τάπητα και να αντιληφθούν την αξία της καθημερινής άσκησης. Όλοι προμηθεύτηκαν ενημερωτικά έντυπα σχετικά με το αλάτι και τη σχέση του με την αρτηριακή πίεση και την παχυσαρκία.
Τελικό συμπέρασμα: λίγη ενημέρωση χρειαζόμαστε μόνο….! Ενημέρωση που πρέπει να ξεκινά από τα παιδιά…!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και εθελόντριες αυτής της πρωτοβουλίας όπως επίσης και στους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης.


Έντυπο σχετικά με την αντικατάσταση του αλατιού στις τροφές μας ....!


Έντυπο σχετικά με το αλάτι και την επίδρασή του στον οργανισμό μας ...!