Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Η «Παιδειατροφή» διδάσκει τα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες !!!


Τύμπα Ελένη, MSc, PhD

Αθήνα

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας «Παιδειατροφή» και διοργανώνει μία πρωτότυπη εκδήλωση γύρω από την «Απλή, Υγιεινή και Οικονομική Διατροφή».
Μικροί και μεγάλοι δημότες είναι καλεσμένοι το Σάββατο 21 Μαΐου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., στο Άλσος Βεΐκου σε μία πρωτότυπη εκδήλωση με ενδιαφέρουσες ομιλίες, παιχνίδια, εργαστήρια μαγειρικής και πολλές εκπλήξεις!
Η ομάδα των προσκόπων του Δήμου Γαλατσίου αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των παιδιών μέσα από ομαδικά παιχνίδια κίνησης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η ισορροπημένη διατροφή πάει πάντα χέρι-χέρι με τη φυσική δραστηριότητα!
Ακολουθούν ομιλίες από διαιτολόγο αλλά και εκπαιδεύτρια του Ε.Φ.Ε.Τ. που θα εξηγήσει τι πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων καθώς και το πώς να διαβάσουμε σωστά τις ετικέτες που συναντάμε στις συσκευασίες τροφίμων.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα εργαστήρι δημιουργικής μαγειρικής, με επίκεντρο το ασβέστιο. Με επικεφαλής τον executive chef Κυριάκο Μελά, ιδρυτή της πρώτης Σχολής Μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα (kids cooking club), τα παιδιά θα δημιουργήσουν μόνα τους λαχταριστές συνταγές, ερχόμενα σε άμεση επαφή με θέματα διατροφής, μαγειρικής, αναγνώρισης πρώτης ύλης κ.λπ.
Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα Παιδειατροφή από τον Ιανουάριο του 2010, στοχεύοντας στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της τρέχουσας θεματικής ενότητας του προγράμματος: «Απλός, Υγιεινός και Οικονομικός Τρόπος Διατροφής».

Πηγές: health.in.gr